Hugo Simon

Hugo Simon har tackat för sig

Visst var hindren lägre de sista åren än de en gång varit, men legendaren Hugo Simon tävlade internationellt in i det sista. Vid 74 års ålder lägger den trefaldiga världscupvinnaren tävlingshjälmen på hyllan.
Österrikes Hugo Simon har tackat för sig vid 74 års ålder. Grand Prix Replay berättar att den tvåstjärniga tävlingen i Wiener Neustadt i höstas blev han sista tävling och att de främsta hästarna nu har nya ryttare.
Hugo Simon hoppade sex OS mellan 1972 och 1996 med ett lagsilver och individuella fjärdeplatser som bäst. Han var först ut med att vinna tre världscupfinaler: först i premiären med Gladstone 1979 och sedan, runt 20 år senare, blev det två finalsegrar med ET. Segern i historiens första världscupfinal tog han i Göteborg och det gav Hugo Simon en stjärnstatus som hette duga med öronbedövande jubel bara han visade sig på arenan. Hugo Simon anses dessutom vara den äldsta Grand Prix-vinnaren genom tiderna.

Senaste åren har de två bästa hästarna varit Casall-sonen CT och Freddy 7. Den förstnämnda har enligt tidigare rapporter tagits över av tyska Tina Deurer medan Freddy 7 är såld till Hans Frischeis, Österrike.
På den sista tävlingen avslutade Hugo Simon snyggt med att bli tvåa i Grand Prix på 1,45-höjder med CT.

Kommentarer

Populära inlägg