Max

Kyras Max har gått ur tiden

SWB-valacken Max är borta. I dag skriver Kyra Kyrklund på sin facebooksida att hon tvingats ta bort sin 22 år gamla OS-häst.
Kyra valde att pensionera sin valack Max (SWB f -95 e Master) efter EM i Windsor 2009, året efter att hon och Max placerat sig på en åttondeplats vid OS i Kina.
Max har sedan dess funnits hemma på gården Snowhill farm i West Sussex där Kyra bor tillsammans med sin sambo.
Han drabbades av en aggressiv form av cancer. Så här skriver Kyra själv på sin Facebooksida i dag:
En väldigt ledsam dag idag då vi tvingats säga adjö till vår specielle vän Max. I måndags fick vi klart för oss att han hade cancer i sin underkäke. Vi hoppades att han skulle få några fina månader till eftersom han åt bra och var väldigt glad när jag red honom. Dessvärre visade sig cancern  vara av en väldigt aggressiv sort och i går eftermiddag kunde han inte längre äta. Han fick kämpa till och med för att få i sig sockerbitar. 
Han fick en skön natt med hjälp av smärtstillande, åt äpplen och foder normalt. I morse tog vi ut honom till hans favoritbete i solen och han fick lugnt somna in. Hans aska kommer spridas vid vår älskade blåklocks-äng bakom vårt hus. Han spelade en stor roll ett av vårt livs kapitel. Tack Max!”

Kommentarer

Populära inlägg