ATGLegolas hade Carola som fadder vid Artistloppet som han vann 1983. En av många segrar för den fantastiska travhästen. Foto: Kanal75/ATG

Strid om rätten till namnet Legolas

De flesta känner till Legolas, den fantastiska travhästen som var megastjärna på 80-talet. Han medverkade till travsportens publika genombrott och fick träffa kändisar som Carola Häggqvist. Nu pågår en internationell tvist om vem som har rätt till hans namn.


Det är ett spelbolag med säte på Malta som försöker lägga beslag på namnet som ATG registrerat i EU. Nästa år skulle Legolas fyllt 40 år och därför planerar ATG att satsa extra på loppet Legolas Minne som körs på Åby travbana. Därför lät man också registrera varumärket Legolas hos EU:s varumärkesmyndighet vilket fick spelbolaget på Malta att reagera. De hävdar att de registrerade namnet först. ATG å sin sida hävdar att de var först och vill att det Malta-baserade spelbolaget slutar använda Legolas i marknadsföringen.
– Det är naturligtvis tråkigt att Legolas nu ska behöva få sitt namn solkat av en juridisk tvist. Det här är ingen konflikt som vi sökt, snarare tvärtom. Men vi har inget val. Legolas är en del av ATG:s historia och ett arv som tillhör hela Travsverige, säger ATG:s marknadschef Sten Andersen i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Populära inlägg