Baltimore

Baltimore kastrerad – rids av Alexander ZettermanMalin Baryard Johnssons tidigare tävlingskamrat Baltimore har kastrerats och finns nu hos Alexander Zetterman för igångsättning.
– Han hade det jobbigt med att vara hingst så vi har gjort det för hans skull, berättar Magdalena Larsson som äger hästen.
Och kanske blir dottern Janelle Larsson hästens nästa ryttare.


Efter att Baltimore lämnade Malin Baryard Johnsson var han en period hos Rolf-Göran Bengtsson, det var där problemen med hans hingstighet blev tydliga.
– Efter att han varit hos Rolf-Göran ville vi ge honom ett break för att få verka i aveln med färsk sperma, men han landade aldrig i sin hingstighet. Nu är det ungefär två månader sedan han kastrerades och det är en helt annan häst, så det var helt rätt beslut och det känns skönt, säger Magdalena.
  
”Alexander sätter i gång honom och sedan får vi se”Framtiden för Baltimore, som är tolv år, beror en hel del på hur hingsten kommer tillbaka och på vilken nivå.
– Vi får se vad som händer, han kanske kan koncentrera sig fullt ut och komma tillbaka på hög nivå igen. Det finns många olika scenarier. Alex (Alexander Zetterman, reds anm.) har alltid varit intresserad av honom, så går det bra är det inte omöjligt att han stannar där och tävlas av honom. Eller så blir han såld.
Och så finns det ett tredje scenario, att dottern Janelle Larsson rider honom. 14-åriga Janelle har haft stora tävlingsframgångar på ponny och som  children-ryttare, kanske kan Baltimore bli hennes kommande juniorhäst. 
– Det finns också tankar på att han får bli för Janelle vad Tornesch har blivit för Emelie (Hugosson-Feldt, som tävlar Tornesch, reds anm.). Men de ska passa ihop som ekipage också, säger Magdalena.
Det återstår alltså att se hur det blir.
– Janelle har inte ridit honom än. Nu sätter Alex i gång honom så får vi se. Jag har gett upp att sätta upp planer vad gäller hästar, det har aldrig blivit som vi har tänkt oss ändå med Baltimore.

Kommentarer

Populära inlägg