Academy

Markne och Sandgaard säljer Arphus

Pether Markne och Per Sandgaard har bestämt sig för att sälja Arphus gård och flytta till Skåne.

– Vi vill komma närmare Danmark för Pers skull, och även satsa mer på Markne Academy och tjejerna som är med där, säger Pether Markne
.


Ryktena går givetvis snabbt när en sådan här nyhet slår ner som en bomb i ridsport-Sverige. Men Pether tonar ner det hela.
– Det ligger ingen skilsmässa eller ekonomisk kris bakom beslutet. Per kommer inte att satsa lika mycket på tävlandet och vi vill komma närmare hans släkt och vänner i Danmark. Samt komma närmare utlandet för tjejerna i akademien som ska ut och tävla.

Vill få mer tid tillsammans 
För när det blir flytt, då följer tjejerna i Markne Academy med.
– Vi vill utveckla akademien och kunna vara med och äga hästar som akademiens ryttare tävlar. Så vi kommer inte att köpa någon ny anläggning utan i stället hyra in oss. Sedan kommer jag och Per att köpa ett hus att bo i, säger Pether och fortsätter:
– När nu Per inte ska satsa helhjärtat på ridningen känns det naturligt att göra en förändring. En stor bit är också att jag och Per trivs så bra tillsammans, men vi hinner inte vara så mycket med varandra eftersom jag reser så mycket. När vi gör den här förändringen får vi mer tid tillsammans. Jag är 55 år och med respekt för livet ska man leva här och nu.

"Det är ett drömscenario"
Per kommer att ha några unghästar och fortsätta att tävla Charmeur. Även Pether ser att han kommer att rida mer än vad han gör i dag.
– Jag hinner inte rida så som vi lever just nu. Jag vill äga och producera fler hästar.
Men helt kommer inte sörmlänningen Pether att överge den östra delen av landet.
– Jag överger inte mina elever, det finns flyg, säger han.
Och som sagt, allra först ska gården säljas.
– Det här är ett drömscenario så först ska gården bli såld, säger Pether.
En flygtur över Arphus gård:
Kommentarer

Populära inlägg