Breeders

Charlotte Dujardin testryttare på svenska Breeders


OS-, VM, och EM-mästaren samt världsrekordhållaren Charlotte Dujardin kommer till Sverige och Flyinge i oktober. Detta för att testrida den fyraåriga finalhästarna under Breeders Trophy.


Pressmeddelande från arrangören:
Hon har vunnit såväl OS som EM, håller världsrekordet i Grand Prix, kür och special och är en av världens mest hyllade dressyrryttare. I oktober kommer brittiska Charlotte Dujardin att testrida de fyraåriga finalhästarna under Breeders Trophy i Flyinge.
Den 32-åriga brittiskan är känd för sin mjuka ridstil och för att kunna ta fram det bästa ur varje häst. Det är inte utan stolthet som nu organisationen runt Breeders Trophy presenterar Charlotte som samarbetspartner till evenemanget. – Charlotte Dujardin var så klart vår största önskan som testryttare, säger Tomas Torgersen, tävlingsledare för Breeders Trophy. Under tre år har Patrik Kittel varit den som bedömt de fyraåriga hästarna, att det skulle vara tre år var bestämt från början.– Det har varit väldigt framgångsrikt och testridningen för de fyraåriga dressyrhästar har varit en av de mest välbesökta klasserna under Breeders Trophy-veckan, säger Tomas. 
  
Är van vid att testa unghästar
Charlotte är en van unghästryttare och har bland annat varit testryttare vid dansk varmblods unghästchampionat. Tack vare Flyinges samarbetspartner Equipe Saddles, som även samarbetar med Charlotte, har man lyckats locka brittiskan till evenemanget. – Vi har sett Charlotte i Danmark, och trots att hon egentligen ”bara” testar hästar så bjuder hon på en hel del aha-upplevelser runt ridning och hästutbildning. Vi är övertygade att det kommer bli en succé, säger Tomas Torgersen.– Jag ser verkligen fram emot att testa hästarna i oktober och jag vill tacka organisatören för inbjudan. Jag har hört att tävlingarna ska vara riktigt bra och det ska bli väldigt roligt, säger Charlotte Dujardin.I årets program ligger testridningen för de fyraåriga dressyrhästar på lördagen. Klassen, där Charlotte ska bedöma ridbarhet och framtida potential bland finalhästarna, kommer att avgöras i Flyinges stora ridhus. Liksom alla andra klasser. 
  
På söndag släpps biljetterna till testridningen påwww.swedehorse.se och www.flyinge.se.

Kommentarer

Populära inlägg