Singular LS La Silla

Singular LS godkänd i KWPN
Världens största avelsförbund släpper bara in en handfull prestationshingstar varje år, oftast äldre eller medaljörer i mästerskap. KWPNs godkännande av Maria Gretzers hingst Singular LS La Silla är en sensation på flera plan.
Hingsten som rids av Marcus Ehning sedan flera år tillbaka ha haft en tävlingspaus på grund av en mindre skada. Återkomsten är planerad till tävlingarna i Valkenswaard 9-11 Maj. Parallellt med sitt tävlande har Singular LS La Silla(SLS f -06 e Fergar Mail - Stakkato - Landadel) levererat sperma till frystankarna som skickats till flera länder runt om i Europa. De första fölen föddes 2015 och ännu fler är på väg ut i år. 
- KWPN var på väg att godkänna honom redan förra året men en ren kommunikationsmiss gjorde att det fattades dokumentation, förklarar Maria Gretzer, för dagen hes men glad.
- Jag tjurade lite men de har legat på Marcus och velat få till stånd ett godkännande. När jag väl fick klart för mig vilka dokument som saknades var det enkelt ordnat. Jag fick själv besked för en vecka sedan men fick lova KWPN att låta dem komma först med nyheten, berättar Gretzer.
Ett godkännade från KWPN är ett erkännande för hingstens kapacitet och potential inom aveln, de många fina fölen har bara stärkt det holländska förbundet i uppfattningen att Singular bör finnas med för KWPN:s uppfödare.
Normalt ska hingstar gå igenom deras eget system, det går att som ung hingst tävla och komma till prövning efter prestationer. Singular behöver inte göra något prov i alls i Ermelo, det har lösts på annat sätt. 
Samtidigt med Singular godkändes Comme Il Faut och Romanov.

Kommentarer

Populära inlägg