Hingst Karmel vd Watering

Framtida mästerskapshäst till Jens Fredricson

Lövsta Stuteri har köpt den sexårige hopphingsten Karmel vd Watering e Diamant de Semilly – Quick Star. Hingsten kommer att visas av sin ordinarie ryttare Nick Vrins vid nästa veckas bruksprov på Flyinge och sedan ridas av Jens Fredricson.
Karmel vd Watering är godkänd i Stud Book Zangersheide och han har redan imponerat stort i tävling. Under Nick Vrins var Karmel vd Watering förra året finalist vid unghäst-VM för femåringar på Zangersheide i Lanaken, Belgien. I år låg ekipaget fram tills försäljningen i ledning inför den tredje och sista omgången av unghingsttävlingarna, Pavo Cup, som i Belgien omfattar både hoppning och dressyr. 
Rolig möjlighet
Jens Fredricson, som är huvudansvarig för utvecklingen av hopphästaveln på Lövsta Stuteri, kommer i fortsättningen att vidareutbilda och tävla Karmel vd Watering. Han ser en ny mästerskapshäst i hingsten.
– Det är oerhört roligt att få möjlighet att utbilda och tävla en häst som Karmel. Han är en stor hoppbegåvning med fantastisk teknik, snabba reflexer och god ridbarhet, säger Jens Fredricson i ett pressmeddelande.
Under de senaste åren har Lövsta Stuteri byggt upp en intressant kollektion hingstar specialiserade för hopp- och dressyravel.
– Strategin är att ha hingstar i varierande åldrar som är aktiva både i avel och sport, säger Malin Cohlin, stuteriansvarig på Lövsta Seminstation.

Kommentarer

Populära inlägg