Förbundskapten

Sylve Söderstrand stannar kvar – med nya villkor

Arkivfoto: Tomas Holcbecher
Förra veckan slog nyheten ner som en bomb i ridsport-Sverige. Förbundskapten Sylve Söderstrand omförhandlade sitt redan uppsagda kontakt inför OS i Rio. Nu meddelar Svenska Ridsportförbundet att parterna kommit överens.
Svenska Ridsportförbundets verksamhetschef, Andrea Barth, menade i fredags att det handlade om en omförhandling av Sylves kontrakt.
– Vi har lämnat ett förslag till Sylve om hur det kan se ut. Han har i dag ett omfattande kontrakt som vi smalnar av så att han kan fokusera på OS. Han känner väl själv att det blir för mycket, sa hon då till Hippson.
Minskar hans övriga ansvarNu skriver förbundet på sin hemsida att Söderstrand för en fokuserad satsning mot OS för svensk hoppning under våren och sommaren. Han kommer att ha fullt fokus på seniorlandslaget och nationshoppningarna under sommaren, OS i augusti och finalen i nationshoppningsligan i september.
– Vi vill ge våra hoppryttare bästa förutsättningar att ladda och förbereda sig för OS i sommar och nationshoppningsligans final i höst, säger Ulf Brömster, ordförande i Svenska Ridsportförbundet i ett pressmeddelande.
Man har alltså i nya kontraktet tagit bort ansvarsområden för förbundskaptenen, men vad framgår inte.
Inleder OS-året med nationshoppningarEfter Gothenburg Horse Show är det dags för ryttarna att fokusera på årets första nationshoppning i St Gallen, Schweiz, i juni. Sverige är ett av tio lag i division 1 av Furusiyya FEI Nations Cup. Sju lag går vidare till finalen i Barcelona i september.
– Nationshoppningsligan ger oss möjlighet att möta det allra bästa motståndet på vägen mot OS, en värdefull uppladdning och värdemätare, säger Annika Ersgård, sportchef hoppning på Svenska Ridsportförbundet.
Sylve Söderstrand kommenterar det omförhandlade avtalet;
– Jag vill verkligen prioritera mitt jobb mot OS och om vi får allt att falla på plats kan det räcka väldigt långt, säger han, via pressmeddelandet.
Han har sedan tidigare redan meddelat att han efter denna säsong inte önskar fortsätta som förbundskapten.

Kommentarer

Populära inlägg