Hingst Totilas

Totilas till rea pris
Från 8 000 euro till 2 500 euro per betäckning. Priset för att betäcka med Totilas har sjunkit ordentligt sedan den svarte hingsten avslutade sin tävlingskarriär förra året. Och i år går det också att få färsk sperma från hingsten skickad till Sverige.
- Det känns jättekul att kunna erbjuda stoägarna Totilas på detta sätt i vårt hingstprogram, säger Helena Torstensson som är ansvarig för PS Flyinge & Partners AB:s verksamhet i Sverige.
Få hästar har förtrollat och engagerat dressyrvärlden så mycket som Totilas (KWPN f 2000 e Gribaldi-Glendal uppf J.K Schuil/A Visser, Broeksterwoude äg Ann-KatrinLinsenhof och Paul Schockemöhle). Hingsten har dock varit skadedrabbad och hans ägare beslutade förra året att han skulle sluta tävla och enbart ägna sig åt avel.
På Paul Schockemöhles webbplats står det nu att priset för att betäcka med Totilas har sänkts ordentligt. Förra året var priset 4 000+4 000 euro, den första summan för tre doser frusen sperma och den andra vid konstaterad dräktighet den 1 oktober, totalt knappt 75 000 kronor. Nu är betäckningsavgiften 2 500 euro, ungefär 23 000 kronor+sedvanliga kostnader för att skicka sperman. Och nu handlar det om färsk sperma. För de pengarna får stoägaren sperma skickad så länge det behövs under säsongen.
- Men om intresset skulle bli jättestort kan vi inte garantera färsk sperma, då kan det bli fryst i stället, säger Helena Torstensson. 
Intresset för Totilasblodet bland de svenska uppfödarna var stort förra året. Då blev det en enorm hausse kring den unge Totilas-sonen Total Hope på Flyinge.
- Men man vet aldrig, Det svänger fort i den här branschen, säger Helena Torstensson. 
Totalt finns det 18 listade SWB-avkommor efter Totilas. 

Kommentarer

Populära inlägg