Hingst Tornesch 1042

Tornesch 1042 trappar ner
Malin Baryard Johnssons tävlingspartner Tornesch 1042 inleder 2016 med att pensioneras från de största arenorna. Däremot ska han fortsätta i aveln och bli läromästare åt ägarnas döttrar.
Efter många framgångsrika år i världseliten är det dags för Tornesch 1042 (f 2000, e: Lux Z–Libero H, uppf A Noordhof-Nieborg) att trappa ner. Ägarna Helena Hugoson-Feldt och Thomas Feldt meddelar på Torneschs egen Facebooksida att de är glada att ha hingsten tillbaka i sitt stall efter hans åtta år hos Malin Baryard Johnsson. Samtidigt tackar de både Malin och sin hingst för tiden som har varit. Malin tackar samtidigt Tornesch via Instagram för "åtta fantastiska år och alla magiska ögonblick du har gett mig".
Tillsammans har ekipaget bland annat placerat sig i flera världscuper och varit en viktig kugge i det svenska landslaget. På sistone har de varit nia i världscupen i Helsingfors, kommit trea i femstjärniga Stuttgarts 1,50 och bara häromveckan var de bästa svenskar i världscupen i London. Innan Tornesch kom till Malin som 7-åring  hoppade han finalen på unghäst-VM som 5-åring och vann 6-årsfinalen i Falsterbo med ägaren Helena i sadeln.
Den numera enögda storhopparen har varit i avel sedan 2003 och ska framöver verka i Frankrike och Sverige. Han har en guldkantad härstamning. Far Lux Z har hoppat OS och vunnit internationella svåra klasser med Jerry Smit, morfar Libero H vann bland annat världscupfinalen med Jos Lansink och även mormors far Caletto I tävlades framgångsrikt internationellt. Parallellt med avelsuppdragen ska Tornesch vara läromästare åt Emelie och Anna Hugoson-Feldt.

Kommentarer

Populära inlägg