Meredith Michaels Beerbaum

Meredith till Stockholm för första gången                                      Kommer Meredith att ta med sig svenskfödda Fibonacci? 
                                      FOTO: Tomas Holcbecher

En av världens bästa ryttare har tackat ja till de internationella hopptävlingarna under Sweden International Horse Show den 26–29 november. Det är flerfaldiga VM- och EM-medaljören Meredith Michaels Beerbaum, Tyskland, som för första gången kommer för att rida i Stockholm.

  
Dessutom kommer förra årets succéryttare: brasilianska Marlon Modolo Zanotelli.

– Vi har ett startfält av världsklass. Jag är otroligt stolt och ser verkligen fram emot årets tävlingar, säger Malin Baryard Johnsson, sportchef för Sweden International Horse Show.
  
Har massor av medaljerÅr 2004 blev Meredith Michaels Beerbaum första kvinna någonsin att toppa världsrankingen i hoppning. Sedan dess har hon fortsatt att skörda internationella framgångar med bland annat tre VM-medaljer och fem EM-medaljer varav ett VM-guld i lag och ett EM-guld individuellt. Hon är också enda kvinna som har vunnit världscupfinalen tre gånger och har dessutom vunnit IJRC Top 10 Final två gånger.
– Det är en riktig superstjärna vi får se, säger Malin Baryard Johnsson, som också tycker att det ska bli spännande att se Marlon Modolo Zanotelli igen.
– Han vann ju två klasser förra året och tog hem meetingpriset, en bil. Han kommer definitivt att bli svårslagen även i år.
  
Startfältet komplettMed Meredith Michaels Beerbaum och Marlon Modolo Zanotelli är det internationella startfältet komplett till de fyrstjärniga hoppklasserna under Sweden International Horse Show. 18 hoppryttare startar totalt, nio svenska och nio utländska. 
Redan klara är Ben Maher, Storbritannien, Bertram Allen, Irland, Gregory Wathelet, Belgien, John Whitaker, Storbritannien, Olivier Philippaerts, Belgien, Nicola Philippaerts, Belgien, och Jur Vrieling, Holland.
De svenska ryttarna presenteras efter finalen i Volkswagen Grand Prix på Flyinge nästa vecka, där två startplatser till Friends Arena står på spel.
  
Båda har svenskkopplingBåde Meredith Michaels Beerbaum och Marlon Modolo Zanotelli har svenskkopplingar. Förra året köpte Meredith svenska hästen Fendi, numera kallad Fibonacci, av Lisen Bratt Fredricson. 
Tillsammans har ekipaget redan haft många fina framgångar och var med i det tyska lag som tog silver på EM i Aachen i somras. Det återstår att se om den svenska publiken får njuta av Fibonacci på en svensk hoppbana igen.
 
Marlon Modolo Zanotelli är praktiskt taget halvsvensk. Eller åtminstone är hans äkta hälft svensk. Det är hoppryttaren Angelica Augustsson, som dessutom är gravid med parets första barn.
  
Källa: Pressmeddelande från SIHS

Kommentarer

Populära inlägg