Bröstcancerfonden


Charlotte ny ambassadör för Bröstcancerfonden                                          Smycket "Equestrians against cancer".

Dressyrstjärnan och SM-medaljören Charlotte Haid Bondergaard tror på hästens läkande kraft – och hon vill att vi ska våga prata om bröstcancer inom ridsporten. Som ny ambassadör för Bröstcancerfonden förespråkar toppryttaren bland annat att fler ska ha möjlighet att rehabilitera sig inom ridsport.
  
– Man blir frisk av att bejaka och göra det man mår bra av. För mig och många av mina medsystrar är närheten till hästar en viktig del av livet, säger Charlotte Haid Bondergaard i ett pressmeddelande. 
Det var under fredagen som hon utsågs till ny ambassadör för Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation och Bröstcancerfonden, vid en ceremoni på Frösundavik. Hon har själv upplevt sjukdomen på nära håll både bland ryttarkollegor och nära vänner. Charlotte vill nu få en ändring på förhållningssättet och svårigheterna att tala om bröstcancer på ett naturligt sätt.
– Det är lätt att man blir hämmad och inte vet hur man ska närma sig den som har blivit sjuk. Man vill inte såra och vet inte hur man ska bete sig. Om fler vågade öppna upp skulle det inte vara lika tabu.
  
Smycken mot bröstcancer
Tillsammans med smyckesdesignern Lena Carlsson har Charlotte för några år sedan tagit fram ett speciellt smycke i form av en hästsko, symbolen för lycka, och det rosa bandet. För varje såld brosch går 150 kronor till Bröstcancerfonden, hittills har smycket dragit in över 50 000 kronor.
– Jag tävlar över hela världen och smycket väcker uppmärksamhet vart jag än kommer. Många vill ta del av budskapet och bidra på det sätt de kan. Ambassadörsskapet och smycket är mitt sätt att delta i kampen mot bröstcancer – det är jag stolt över, säger hon.

Kommentarer

Populära inlägg