Hingst Nabab de Reve

Nabab de Reve är död
Legendariske hopphingsten Nabab de Reve är död. Han är fader till några av världens bästa hopphästar, bland annat OS- och VM-medaljören Glock´s London N.O.P.
Belgienfödde Nabab de Reve (BWP e Quidam de Revel-Artichaut uppf Stephan de Bruyn) har gjort stort avtryck i hoppsporten som fadershingst och hade själv en framgångsrik karriär på hoppbanorna. Nu berättar World of Showjumping att hingsten är död.
Nabab de Reve är bland annat fadershingst till Vigo d’Arsouilles, Kashmir van't Schuttershof och Valentina van't Heike. Hans mest kända avkomma är förmodligen Glock´s London N.O.P som tillsammans med Hollands Gerco Schröder har tagit OS-silver både i lag och individuellt samt VM-guld i lag. Nabab de Reve var också ledande fadershingst på VM 2010 med fyra startande avkommor i hoppningen. 
Nabab de Reve tävlade under sin egen karriär av Belgiens Philippe Le Jeune och ingick bland annat i bronslaget på VM 2002. Han har haft licens för betäckning i Sverige och är fader till en liten grupp SWB-registrerade hästar. 
Nabab de Reve blev 25 år gammal. 

Kommentarer

Populära inlägg