Folksam

Folksam ny huvudsponsor – Agria lämnar SvRF

SvRF:s Ulf Brömster och Folksams vd Jens Henriksson är överens.
Foto: Svenska Ridsportförbundet/Mikael Sjöberg

Svenska Ridsportförbundet avslutar det mångåriga samarbetet med Agria Djurförsäkringar och inleder ett samarbete med försäkringsbolaget Folksam, som blir ridsportens nya huvudsponsor.
  
Folksams satsning på ridsporten centralt omfattar alla verksamhetsområden inom Svenska Ridsportförbundet och man lägger extra stor vikt vid utbildning och ungdom, de viktiga nycklarna till framtidens ridsport.
– Ridsporten har saknat en huvudsponsor under några år och därför är vi glada och stolta att Folksam väljer att storsatsa på ridsporten. Det ger ridsporten nya möjligheter, säger Svenska Ridsportförbundets ordförande Ulf Brömster.
  
Engagemang inom många idrotter
Folksam har ett långvarigt och stort engagemang inom idrotten. Bland annat som partner till 54 olika idrottsförbund, varav fem är prioriterade samarbetspartners. Ridsporten blir en av de fem.
– Det är mycket glädjande att Svenska Ridsportförbundet valt Folksam som samarbetspartner och det är ytterligare en bekräftelse på att vi är idrottens försäkringsbolag. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om genom att stärka deras erbjudande. Ridsport är ju den näst största ungdomsidrotten i Sverige och är också en sport som engagerar många av våra kunder, säger Lars-Inge Svensson, chef för Folksam Idrott.
  
Vill minska skadorna i sporten
Genom samarbetet med Folksam kommer Svenska Ridsportförbundet bland annat att kunna erbjuda medlemmarna en Svenska Ridsportförbundets hemförsäkring. Förbundet kan också dra nytta av Folksams långa erfarenhet av skadeförebyggande arbete inom idrott. Folksam har till exempel varit med om att framgångsrikt förebygga knäskador på fotbollstjejer genom programmet Knäkontroll.
– För oss är det viktigt sätta medlemmen i fokus, därför känns det väldigt bra att redan nu tillsammans med vår nya huvudsponsor kunna presentera en nyhet i avtalet som innebär reell nytta för våra medlemmar, säger Ulf Brömster.
  
Långt samarbete med Agria avslutas
Agria har länge varit ridsportens huvudsponsor och sedan 2012 har man varit förbundssponsor. Avtalet har innefattat såväl sponsring till landslagen som till distrikt och cuper. Grunden till många projekt inom dagens ridsport har parterna utvecklat och genomfört tillsammans. När det nuvarande avtalet löper ut vid årsskiftet har Svenska Ridsportförbundet alltså valt att gå vidare med ett annat försäkringsbolag som sponsor.
– Vi är tacksamma över det långa och fina samarbetet som vi har haft med Svenska Ridsportförbundet och skiljs åt som vänner. För Agrias del innebär det att vi nu får möjlighet att satsa på ett mer lokalt och bredare engagemang inom ridsporten, säger Stefan Fur, affärområdeschef Häst på Agria Djurförsäkring i ett pressmeddelande.
  
Inleder ett mer regionalt arbete
Att arbeta brett ute landet – nära verksamheterna i ridskolor, hos uppfödare, avelsföreningar och utbildningssäten som Flyinge, Strömsholm och Wången – stämmer väl överens med Agrias idé och är vad försäkringsbolaget nu ska satsa på.
– Det innebär att vi flyttar fokus ännu närmare hästar och aktiva inom ridsporten genom att stödja aktiviteter regionalt och lokalt. Det kommer att gynna ännu fler av de 500 000 aktiva ryttarna och deras hästar i Sverige, säger Stefan Fur.
  
Folksams samarbete med SvRF löper inledningsvis över en femårsperiod, från 1 januari 2016. Folksams olycksfallsförsäkring för alla medlemmar i Svenska Ridsportförbundet träder i kraft 1 januari 2017. Nuvarande olycksfallsförsäkring för Svenska Ridsportförbundets medlemmar löper enligt avtal ett år till.

Kommentarer

Populära inlägg