Charlotte Dujardin

Charlotte Dujardin mästare med ny stjärna
Hon har många titlar på sin meritlista, dressyrdrottningen Charlotte Dujardin. Men brittisk mästare är något hon inte har varit - förrän nu. På söndagen vann hon i sadeln på 9-årige Barolo.
Charlotte Dujardin ser ut att ha flera framtida världsstjärnor i stallet. När det var dags för den avslutande Grand Prix Kür i brittiska Warwickshire igår hade hon redan vunnit finalen för 5-åriga hästar, tillsammans med sin egen Florentina (e Vivaldi). Med Barolo, en 9-årig valack (e Breitling W) som gjorde sin tredje start i Grand Prix på lördagen och nu debuterade i GP Kür, stod Dujardin som brittisk mästare.  
Barolo fick äran att låna stallkompisen Valegros världsberömda kür, och till tonerna från "How to train your dragon" red ekipaget ihop 76,8 procent.
- Jag är överväldigad - jag hade inte inte förväntat mig att Barolo skulle komma hit och göra detta. Vi fick honom när han var sex och då hade han inte gjort någonting. Han har lärt sig allt väldigt snabbt men har saknat självförtroende, säger Charlotte Dujardin till Horse&Hound. 

Kommentarer

Populära inlägg