Lövsta Future Challenge

Snart drar Lövsta Future Challenge igång
Nu har de första anmälningarna kommit in till Lövsta Future Challenge – Sveriges hetaste dressyrtävling för unga ryttare och unga hästar. Fem kvaltävlingar leder fram till finalen i Friends Arena.
Kval i Lidköping, Strömsholm, Everlöv, Ericsberg och Djursholm.
Från Lövsta:
Lövsta Future Challenge är serietävling där unga hästar tävlar i en klass och unga ryttare tävlar i en annan. I klassen för unga hästar får hästarna vara till och med 11 år medan det inte finns någon åldersgräns för ryttarna. I klassen för unga ryttare är det ryttarnas ålder som är satt, nämligen till och med 25 år. Hästarna får vara äldre än 11 år i klassen för unga ryttare.

Målet är att matcha fram fler svenska Grand Prix-ekipage som står sig i den internationella konkurrensen.
– Svensk dressyr är bra, men vi behöver fler ekipage i den yppersta eliten, som kan konkurrera med andra stora nationer som Holland, Tyskland, England och Danmark, säger Antonia Ax:son Johnson, vars Lövsta Stuteri står bakom tävlingen.

Fem deltävlingar rids under året och åtta ekipage, fyra ur varje avdelning, kvalar till finalen där man tävlar om 40 000 kronor i förstapris i respektive avdelning, en avsevärd prissumma när det gäller svensk dressyr.
Ett annat särdrag hos Lövsta Future Challenge är att tränaren också uppmärksammas. Inte nog med att både tränare och ryttare får snygga fleecejackor från ett miljövänligt märke – tränaren får också pris i Friends Arena om hans eller hennes elev vinner.
– Vi vill uppmärksamma tränarna, de som tillsammans med ekipagen arbetar hårt i den "grå vardagen", men som sällan lyfts fram i tävlingssammanhang, säger Peter Härnstam, en av initiativtagarna till Lövsta Future Challenge.

Kommentarer

Populära inlägg